20 abril 2024
Jornades
El moviment veïnal a Tarragona (1964-1979)
Data i hora
Dimarts, 14 de febrer, 2023 - 12.00 h
Lloc
Sala de juntes (Campus Catalunya de la URV, Avinguda Catalunya, 35, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

El documental El moviment veïnal a Tarragona: 1964-1979 és un dels resultats del projecte de recerca liderat per Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV, que duu el mateix nom. El documental elaborat per la periodista Berta Ramos es projecta en aquest acte públic, seguit d'una taula rodona sobre el moviment veïnal a la ciutat.

Aquest audiovisual, de 21 minuts de durada, fa pedagogia i divulgació sobre el moviment veïnal en base a la documentació de l’època. Conté entrevistes de diferents testimonis, fotografies inèdites de famílies dels barris i imatges d’arxiu dels No-Do de la Filmoteca espanyola, d’arxius de l’Ajuntament de Tarragona i de l’Arxiu Històric de Tarragona de la Generalitat de Catalunya.

La taula rodona comptarà amb les intervencions de Salvador Serrano, activista veïnal; Federico Bardají, antropòleg i autor de la investigació; Montserrat Duch, directora del projecte, i Jordi Piqué, historiador i arxiver.

L'acte, que presentarà Berta Ramos, forma part del Programa de Memòria Democràtica en el qual col·labora la Universitat conjuntament amb institucions del territori. 

 

Organitzador
Grup de recerca ISOCAC, URV, Ajuntament de Tarragona
Contacte
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir