27 March 2023
Conference
Cloenda del cicle Sense vels
Date and time
Wednesday, November 30, 2022 - 17:00 h
Place
Sala de Graus (campus Catalunya, Avinguda Catalunya, Tarragona) Show map [+]
Description

"Sense vels. Tenebrisme o renaixements", el cicle artístic del Laboratori d'Antiga "Lettere in musica" de la Facultat de Lletres, neix com un homenatge a la llibertat d'expressar-se, a la llibertat creativa i des d'una mirada que vol ser, a la vegada, feminista i historicista.

La cloenda del cicle que es fa aquest dimecres 30 de novembre té diverses parts:

17h. Sense Veus: dones, música i silencis. Visionats i reflexions sobre tenebrismes culturals De Monteverdi a Mamak Khadem. Moderació i introducció d’Olga Pacheco, postgraduada del Màster Interuniversitari en Música com a Art Interdisciplinària.

18h. Conferència “Desvelando silencios”: teatre del Segle d’Or hispà escrit per dones. M.José Rodríguez, professora del Departament de Filologies Romàniques de la URV.

A continuació, lectura dramatitzada "Dones, teatre, Barroc", a càrrec de Coia Valls, escriptora i actriu.

Cloenda del cicle a càrrec de M.Dolores Jiménez, cap del Departament de Filologies Romàniques de la URV.

Veure programa complet del cicle.

Des dels temps de Monteverdi fins a l'Iran de Mamak Khadem, es volen plantejar reflexions i escampar coneixement, sempre des d'un eix vertebrador que és segell del Laboratori d'Antiga "Lettere in musica": interpretació en viu de les músiques del Renaixement i el Barroc amb criteris històrics sense deixar de banda una mirada performativa i contemporània.

Organizer
"Lettere in musica" i Departament de Filologies Romàniques. Col·labora: Facultat de Lletres, Doctorat en Estudis Humanístics, Departament d’Història i Història de l’Art i MusicAudiovisual.com
Category and keywords
Society & Culture
Share