26 abril 2024
Concert
Lais. Felip Pedrell. Intimitat i exaltació.
Data i hora
Dissabte, 19 de novembre, 2022 - 20.00 h
Lloc
Teatre Auditori Felip Pedrell, Passeig de Ribera, Tortosa, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

El dissabte 19 de novembre es presentaran els Lais recuperats de Felip Pedrell, músic i musicòleg tortosí, en el centenari de la seva mort. El concert anirà a càrrec d'Accent Ensemble amb la col·laboració de Roberto Olivan.

Accent Ensemble va nàixer arran de la iniciativa d'un grup de músics apassionats per la Música de Cambra que es troba establert i actiu a les Terres de l'Ebre. Cadascun dels músics ha tingut la seva trajectòria personal abans d'iniciar el projecte en comú. El quartet -integrat per veu (Cecília Aymí), clarinet (Ricardo Forner), viola (David Matheu) i piano (Inés Reguero)- es marca com a fita la recerca, difusió i gaudi arreu del nostre territori del repertori cambrístic de tots els temps.

Entre els diversos interessos musicals en què ha anat aprofundint, Accent Ensemble es troba en procés de recuperació de patrimoni musical ebrenc totalment inèdit, com ara composicions de Joan Monclús, Ricard i Joan Lamote de Grignon, R. Gerhard i -molt especialment- de Felip Pedrell (1841-1922), el desconegut mestre de mestres de qui el 2022 se'n commemora el centenari del traspàs.

L'entrada és gratuïta amb inscripció prèvia, que ja es pot fer a través d'aquest enllaç: https://www.teatreauditoritortosa.cat/event/accent-ensemble/

Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir