25 abril 2024
Sessió
Datathon
Data i hora
Dissabte, 12 de novembre, 2022 - 09.00 h
Lloc
Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, C/ Dr. Mallafrè Guasch, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

El Datathon Tarragona 2022 és un esdeveniment en el qual persones expertes en l'anàlisi de dades col·laboren intensament en equip per respondre una pregunta clínica mitjançant grans conjunts de dades d'atenció clínica.

L'objectiu és que, a través d'un esdeveniment divertit, creatiu i innovador que reuneix experts i novells, clínics i científics de dades, es pugui fer un aprenentatge sobre les dades i descobrir nous coneixements en un ambient interdisciplinari.

Els dies 10 i 11 de novembre tenen lloc diferents taules rodones prèvies amb professionals de l'àmbit sanitari i experts en anàlisi de dades clíniques. Durant el cap de setmana es farà la Datathon, en què grups de diferents perfils professionals (metges, informàtics, matemàtics i físics) s'apunten de forma voluntària a la Datathon i, a partir de dues grans bases de dades, han respondre una pregunta clínica que es formula en els moments previs a l'activitat.

Per part de la URV hi participen Maria Bodí, professora associada de la Universitat i Cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona; Alejandro Rodríguez, professor associat de la URV i especialista en Medicina Intensiva; Alexandre Fabregat, investigador del Departament d'Enginyeria Mecànica de la URV i Manuel Ruiz, professor de la URV.

L'esdeveniment es fa al Parc Sanitari Joan XXIII i està organitzat pel Massachussetts Institut Technology (MIT) i l'Hospital Joan XXIII amb la col·laboració de la URV i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV).

 

Categoria i paraules clau
Recerca
Compartir