27 March 2023
Journey
Literatura i camps de concentració nazis
Date and time
Friday, November 11, 2022 - 17:00 h
Place
Institut Lluís de Peguera (Plaça d’Espanya, 2, Manresa) Show map [+]
Description

La jornada “Literatura i camps de concentració nazis: Joaquim Amat-Piniella, Primo Levi i Jorge Semprún en perspectiva comparada” reuneix, per primera vegada, reconeguts especialistes en la personalitat i l’obra dels principals representants de la literatura concentracionària als camps nazis, a nivell mundial ─Primo Levi─, espanyol ─Jorge Semprún─ i català ─Joaquim Amat-Piniella. Oferirà també una visió general del conjunt d’obres produïdes per republicans deportats.

Ha estat coordinada per l’historiador i professor de la Universitat Rovira i Virgili Joan Maria Thomàs, que és representant de la URV al Consell Assessor del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, i hi participaran Sara Brenneis, Marta Marín-Domine, Soledad Fox Maura, Philippe Mesnard, Josep Alert, David Serrano, Pep Castilla i Emigdi Subirats.

La primera sessió tindrà lloc a Barcelona el dia 10 de novembre al matí, amb la participació d’especialistes que han estudiat a bastament la vida i l’obra d’aquests tres autors. La segona sessió tindrà lloc a Manresa el dia 11 de novembre a la tarda i comprendrà dos blocs. La primera part se centrarà en la literatura concentracionària, K.L. Reich i el manresà Joaquim Amat-Piniella. Tot seguint es debatrà en una taula rodona sobre “Pedagogia i literatura concentracionària”.

El programa complet es pot consultar al web del Memorial Democràtic.

Organizer
Ateneu Barcelonès. Coordina: Joan Maria Thomàs
Contact
Category and keywords
Society & Culture
Share