28 març 2024
Taller
Experimenta a casa
Data i hora
Divendres, 28 d'octubre, 2022 - 19.00 h
Lloc
Sessió en streaming (Campus Sescelades, Carrer de Marcel·lí Domingo, Tarragona, Espanya) Mostrar mapa [+]
Descripció

Perquè quan ens posem un jersei, se’ns posen els cabells de punta? O perquè les pastilles efervescents fan bombolles? Aquestes són algunes de les preguntes que l’Eva Pocurull i la Barbara Vastenavond, de la Facultat de Química i el Departament d’Enginyera Química de la Universitat Rovira i Virgili, respondran en directe via YouTube a través de diferents experiments durant el primer taller familiar de la III edició “Experimenta a Casa”, que es farà via streaming.

Aprofitant que la Castanyada i Halloween són a tocar, els participants del taller, nens i nenes entre 5 i 12 anys, podran despertar fantasmes, crear unes calcomanies en forma de castanya, reviure un esquelet, moure unes boletes d’alumini sense tocar-les i construir una cascada de fum. Així, aplicant el mètode científic, descobriran què és la densitat i la solubilitat. Faran reaccions àcid-base i jugaran amb la pressió i l’electricitat estàtica.

Les famílies que vulguin seguir el taller en directe via YouTube, han de fer una inscripció prèvia per rebre via correu electrònic el llistat de materials que necessitaran (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa) per fer els experiments. Així podran resoldre pas a pas els reptes de la mà de l’equip del Repte Experimenta. A més, entre experiment i experiment hi ha la possibilitat que els participants facin preguntes a través del xat de YouTube per tal de fomentar la curiositat dels joves.

Categoria i paraules clau
Recerca
Compartir