29 març 2024
Taller
Cuina o laboratori?
Data i hora
Dimecres, 16 de novembre, 2022 - 17.00 h
Lloc
Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15, 43201 Reus, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

Què tenen en comú una cuina i un laboratori? Sabies que darrere de les preparacions dels grans xefs del món hi ha sempre un químic experimentant amb instruments que podem trobar a qualsevol laboratori químic? I que alguns han permès el desenvolupament d'alguns dels equips que avui s'utilitzen a la indústria alimentària? No tots els químics són cuiners, però sí tots els cuiners són químics. En el marc de la Setmana de la Ciència 2022, en aquesta conferència s'explicaran, entre altres coses, les principals reaccions que tenen lloc a la cuina, la influència del pH (sí, sí... el pH no és només important per al camp o els cosmètics) o els processos bioquímics. Que un aliment es cuini bé, no és qüestió de màgia... és química.

A càrrec de Daniel Schorn, investigador del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.

Organitzador
Universitat Rovira i Virgili
Contacte
Categoria i paraules clau
Ciència i tecnologia
Compartir