25 abril 2024
Debat / Taula rodona
Parlem de castells i ciència
Data i hora
Dissabte, 22 d'octubre, 2022 - 10.30 h
Lloc
Museu Casteller de Catalunya, Museu Casteller de Catalunya, Valls, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Quina plaça és la millor per fer castells? El cos humà està preparat per fer un castell d’11 pisos? Ansietat, por i eufò-ria, com es poden gestionar a l’hora de fer castells? Les camises castelleres poden ser de niló?

L’arquitectura, la medicina, la psicologia i la química són ciències que influeixen en el món casteller. Conversem amb quatre especialistes en aquestes disciplines per trobar respostes a aquestes i altres preguntes que genera el món casteller a partir del projecte Castells de Ciència, que impulsa la Universitat Rovira i Virgili.

A càrrec de Marta Calull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica (URV); Arnau Montoya, arquitecte i doctorand de la URV; Jaume Descarrega, psicòleg, i Jaume Rosset, doctor en Medicina i Ci-rurgia i especialista en Medicina Ortopèdica i Traumatologia.

La conversa està moderada pel periodista casteller Carles Cortès.

El projecte Castells de Ciència és una iniciativa impulsada per la Unitat de Comunicació de la Ciència amb la Càtedra per a l'Estudi del Fet Casteller. Compten amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i de l’empresa Repsol.

Organitzador
Unitat de Comunicació de la Ciència (UCC+I) de la URV i Càtedra per a l'Estudi del Fet Casteller (URV)
Categoria i paraules clau
Recerca
Compartir