27 March 2023
Debate / Roundtable
Castells i ciència
Date and time
Thursday, September 29, 2022 - 19:00 h
Place
Jardins del Teatre Metropol (Carrer d'Armanyà, 11, Tarragona, Espanya) Show map [+]
Description

Els castells tenen ciència, i molta! Mirant o fent castells es poden aplicar i descobrir molts conceptes científics. En aquesta xerrada parlarem sobre com la química influeix en l’activitat castellera: en les camises, els cascos, la hidratació, l’aire que es respira durant un assaig... Però també parlarem d’art. Perquè alguns genis catalans com Picasso, Dalí, Miró, Pau Casals o Gaudí es van inspirar en els castells a l’hora de crear les seves obres.

La conversa serà a càrrec de Marta Calull, investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la lURV i Lluïsa Gené, doctora en Patrimoni, Art i Societat per la mateixa Universitat.

Aquesta activitat s'emmarca en el projecte Castells de Ciència, que té per objectiu fer divulgació del fet casteller des de diferents disciplines científiques. Està impulsat per la Unitat de Cultura Científica de la URV (ComCiència) i la Càtedra per a l'Estudi del Fet Casteller, amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i de l'empresa Repsol.

Organizer
Unitat de Comunicació de la Ciència (UCC+I) de la URV
Category and keywords
Reserch, Divulgació Científica
Share