8 maig 2024
Jornades
Mirades de futur, jornada sobre l'adequació d'entorns rurals despoblats
Data i hora
Dissabte, 1 d'octubre, 2022 - 09.30 h
Lloc
Masia de Castelló, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Mostrar mapa [+]
Descripció

La jornada Mirades de Futur té com objectiu posar en comú les visions i ambicions dels agents socials i econòmics dels territoris rurals i forestals, i codissenyar estratègies d’enfortiment de la seva capacitat innovadora. En aquest sentit, la Masia de Castelló, nucli despoblat d’origen medieval al municipi de Vandellòs-L'Hospitalet de l’Infart, s’erigeix com potencial laboratori d’innovació.

La jornada s'organitza en el marc del projecte ADEQUAR ("Adequació d'entorns rurals despoblats per a activitats d'innovació rural"), liderat per el Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV (GRATET), amb el cofinançament de la Diputació de Tarragona i la col·laboració de l'Associació de la Masia de Castelló.

Durant la jornada es duran a terme tres tallers participatius on es tractaran els reptes per a clústers d’economia regenerativa rural i forestal, la transició cap a l’autosuficiència energètica, i la valorització del patrimoni als territoris rurals com recurs tractor de turisme cultural i d’altres especialitzacions productives. L’esdeveniment comptarà amb sessions de bones pràctiques, tallers participatius, actuacions artístiques i oportunitats de degustació de productes locals.

Hi són convidades a participar empreses, entitats de promoció econòmica del territori, agrupacions polítiques i socials i tota la ciutadania que comparteixin l'ambició de fomentar i protagonitzar un nou model de desenvolupament del territori rural i forestal de Catalunya Sud.  

El programa complet es pot veure aquí.

La inscripció als tallers i àpats es pot fer en aquest formulari.

Organitzador
Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV amb el suport de la Diputació de Tarragona i l'Associació de la Masia de Castelló
Categoria i paraules clau
Emprenedoria, Recerca, Societat i cultura
Compartir