19 abril 2024
Presentació
Presentació del llibre "Els nostres herois del riu. Els inicis del cinema als pobles de la Ribera d’Ebre"
Data i hora
Dilluns, 19 de setembre, 2022 - 19.00 h
Lloc
Teatre Municipal la Llanterna, Carrer Miquel Rojals, Móra d'Ebre, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

El pròxim dilluns, 19 de setembre, el Teatre la Llanterna de Móra d'Ebre acollirà la presentació del llibre Els nostres herois del riu. Els inicis del cinema als pobles de la Ribera d’Ebre. L'obra investiga els inicis del cinema a tots els pobles de la Ribera d'Ebre, i ha estat elaborada pel responsable de la Unitat d'Investigació de Cinema de la URV, Pedro Nogales. 

Es tracta de la tercera obra d’aquestes característiques, després de la publicació de El nostre cinema Paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès, Els nostres homes del diumenge: Els inicis del cinema als pobles de la Conca de Barberà i  La nostra gran il·lusió. Els inicis del cinema als pobles del Montsià. El llibre s'endinsa en l'arribada del cinema, entre principis del segle XX i l'any 1940, després de la Guerra Civil. 

L’acte estarà presentat per Sandro Machetti Sánchez, professor d’Història del Cinema de la Universitat de Lleida. També s’inaugurarà l’exposició de la col·lecció de programes de cine de Ramon Gurrera.

Organitzador
Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i Ajuntament de Móra d'Ebre
Categoria i paraules clau
Recerca, Societat i cultura
Compartir