26 abril 2024
Cinema
Miralls Creuats. 2a edició del Cicle de Cinema de Documental Mediambiental
Data i hora
Divendres, 10 de juny, 2022 - 18.30 h
Lloc
Campus Terres de l'Ebre de la URV, Tortosa Mostrar mapa [+]
Descripció

La segona edició del Cicle de Cinema de Documental Mediambiental tiitulat Miralls Creuats arribarà aquest divendres, 10 de juny, al campus Terres de l'Ebre de la URV. Ho farà amb la projecció del documental "Sediments", dirigit per Josep Juan Segarra (La Ràpita), a partir de les 18.30h a l'Aula Magna i amb la presència del director. 

El film aborda la problemàtica de la falta de sediments al Delta de l'Ebre. El Delta està composat pels fangs, sorres i pedres que el riu Ebre ha arrossegat durant milers d'anys fins al mar. A partir dels anys 30 del segle XX les preses van proliferar per les conques hidrogràfiques españoles i avui dia a la conca de l’Ebre n’hi ha més de cent-cinquanta.

Els embassaments són trampes de sediments si no tenen una gestió específica per permetre el pas dels fangs i sorres aigües avall. A més a més, els sediments perjudiquen els embassaments i l’actual gestió de la conca de l'Ebre suposa incertesa per a les Terres de l'Ebre. "Qui té la clau per revertir aquestes dinàmiques?", es pregunta Segarra. En acabar la projecció hi haurà un col·loqui amb el director. 

Organitzador
Campus Extens de la URV a Tortosa
Categoria i paraules clau
Campus extens
Compartir