28 març 2024
Exposició
Distopies del plàstic
Data i hora
Dijous, 27 de gener, 2022 - 19.30 h
Lloc
CRAI del campus Catalunya (Avinguda Catalunya, 35, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

La instal·lació artística de Jordi Llort-Figuerola, Gallus, "Distopies del plàstic!" presenta una sèrie de treballs inèdits fets a partir dels residus i microplàstics que es troben a les platges en les campanyes de neteja i recollida de plàstics que duen a terme ciutadans i activistes com l'artista.

L'exposició es divideix en quatre zones:

1. El Tapís de Tarragona 3.0, una reinterpretació del tapís de Joan Miró i Josep Royo que s'exhibeix al Museu d’Art Modern de Tarragona. La versió de Jordi Llort-Figuerola canvia el teixit pel plàstic i incorpora diorames interactius il·luminats.

2. La Càpsula del Temps, una denúncia mediambiental feta a partir dels petits objectes que, per la seva antiguitat i forma, l'artista separa de la resta de residus i els disposa flotant dins de motlles amb resina epoxi eco. La instal·lació pot recordar les troballes d'antiguitats d'època grega i romana submergides al mar.

3. Fill del Capità Enciam. En un racó de l'exposició s'hi mostra la disfressa de l’alter ego de l’artista, una indumentària de superheroi ecològic que s’anomena Plastic Hunter i ens ensenya a caçar les deixalles de les platges, amb un colador com a arma.

4. Petroli Humà és una instal·lació de plaques de pèl·lets mig fosos que pengen del sostre amb fils de nylon, que l'espectador pot contemplar quasi passant per dins. 

La instal·lació, que es pot veure al CRAI del campus Catalunya fins al 28 de febrer, s'inaugura el 27 de febrer a les 19:30 h. 

Organitzador
Aula d'Art
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir