26 March 2023
Conference
Ser dona a l’Afganistan amb Nadia Ghulam
Date and time
Tuesday, December 14, 2021 - 19:00 h
Place
Aula Magna (Campus Catalunya, Avinguda Catalunya, Tarragona) Show map [+]
Description

Del 10 al 18 de desembre de 2021 se celebra a Tarragona la I Setmana dels Drets Humans. La URV acull una de les activitats programades: la conferència de Nadia Ghulam sobre ser dona a l'Afganistan. Aportarà la seva vivència personal per tractar sobre la situació actual, la importància de la llibertat i la pau per a les dones en un país en conflicte armat.

Nadia Ghulam va fer-se passar per un noi durant deu anys per poder alimentar la seva família. El seu caràcter sociable la va portar a col·laborar amb una ONG a través de la qual va arribar a Catalunya procedent de l'Afganistan. Junt amb la periodista Agnès Rotger va explicar la seva història en la novel·la El secret del meu turbant (Edicions 62, 2010). Més tard va publicar amb Joan Soler i Amigó el llibre Contes que em van curar (Columna, 2014) i amb Javier Diéguez la seva segona novel·la, La primera estrella del vespre (Plaza & Janés, 2016).

Organizer
Coordinadora d'ONG de Tarragona i Taula d'interculturalitat amb el suport del departament de cooperació de l'Ajuntament de Tarragona
Category and keywords
Cooperation
Share