25 abril 2024
Homenatge
Lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch
Data i hora
Dijous, 21 d'octubre, 2021 - 19.00 h
Lloc
Sala de Graus (Campus Catalunya URV, Avinguda Catalunya, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

Les doctores M. José Sáenz, metgessa de medicina familiar jubilada, i Lourdes Franco, metgessa del CAP de Freginals, seran guardonades amb la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch que la URV atorga anualment a col·lectius o persones vinculades a la universitat que lluiten por la igualtat entre homes i dones. En aquest cas, se'ls reconeix la seva recerca en malalties de gènere, com la fibromiàlgia, i la feminització del consum de benzodiazepines, i l'impacte de la recerca, amb la creació del projecte "La millor pastilla ets tu", un grup d'ajuda dirigit a dones amb malalties cròniques consumidores de benzodiazepines. 

Lucía Artazcoz Lazcano, directora de l'Observatori de la Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat Johns Hopkins, pronunciarà la conferència "Incorporar la perspectiva de gènere en la salut és qüestió de bona praxi".

El veredicte del jurat de la a Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch es va fer públic al març i ara se celebra l'acte de lliurament que no es va poder fer en aquell moment per les restriccions a causa de la pandèmia per COVID-19.

Organitzador
Unitat d'Igualtat de la URV
Categoria i paraules clau
Igualtat
Compartir