6 August 2021
Workshop
Repoblament/despoblament i polítiques: aprenentatges
Date and time
Friday, February 26 - 09:00 h
Place
Campus Terres de l'Ebre /MicrosoftTeams Show map [+]
Description

La pèrdua de població en les zones rurals és un tema que els últims anys s'ha estès a Catalunya, més enllà dels territoris tradicionals (Pirineus i zones d'interior). De fet, la situació és molt preocupant a les Terres de l'Ebre que des del 2012 encapçalen el rànquing de la davallada demogràfica tant en termes absoluts com relatius.

L'objectiu d'aquest workshop que porta per títol "Repoblament/despoblament i polítiques: aprenentatges", és el d'aprendre sobre quins elements i polítiques s'han de tenir en compte a l'hora de dissenyar un full de ruta ambiciós, realista i de llarga durada per a Catalunya que afavoreixi el reequilibri territorial i acabi amb el despoblament que pateixen alguns territoris. Així durant la jornada, que se celebrarà en línia prèvia inscripció, es posaran damunt la taula les iniciatives que s'han dut a terme a d'altres comunitats autonòmes com ara l'Aragó o el País Valencià, així com experiències d'altres regions europees com ara Escòcia. També s'exposaran projectes d'entitats com l'Associació de Micropobles de Catalunya, el compte de twitter "Repoblem" o l'empresa social AlmaNatura.

Tot el programa i inscripcions en aquest enllaç.

Organizer
Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV i Campus Terres de l'Ebre, amb el patrocini de la Diputació de Tarragona.
Category and keywords
Business & Economy, Emprenedoria, Society & Culture, URV Chairs, demografía, Despoblament, Juan Antonio Duro, reequilibri territorial, repoblament, Terres de l'Ebre
Share