18 abril 2024
Debat / Taula rodona
La quadratura del cercle. Història del Bloc Feminista de Tarragona
Data i hora
Dimecres, 17 de març, 2021 - 18.00 h
Lloc
Campus Catalunya URV, Avinguda Catalunya, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Combinant imatges d'arxiu i entrevistes, el flim és una crònica dels esdeveniments més significatius de les lluites feministes dels anys setanta i vuitanta a Tarragona,i per extensió a Catalunya. A partir de la intersecció dels materials de l'època i del testimoni directe i actual d'algunes de les protagonistes, membres i fundadores del Bloc Feminista de Tarragona, que expliquen i valoren les seves experiències durant aquests anys contrastant-les amb el present, es rescata un fragment de la història del feminisme del nostre país. De forma amena i gens tòpica, aquest documental, fet per un col·lectiu de dones joves, permet comunicar a les noves generacions la potència dels continguts del feminisme emergent i el seu poder de transformació social.

Les filles de Lilith. A partir de la intersecció dels materials de l'època i del testimoni directe i actual d'algunes de les protagonistes, membres i fundadores del Bloc Feminista de Tarragona, que expliquen i valoren les seves experiències durant aquests anys contrastant-les amb el present, es rescata un fragment de la història del feminisme del nostre país. De forma amena i gens tòpica, aquest documental, fet per un col·lectiu de dones joves, permet comunicar a les noves generacions la potència dels continguts del feminisme emergent i el seu poder de transformació social.

La sessió estarà coordinada per Esther Forgas i Rosa Queral, cofundadores del Bloc Feminista de Tarragona amb la col·laboració de Sol Roca, Cesca Guinovart, Pili Molinero, Fina Rabasó, Maite Curto, Lourdes Latorre, Rosa Mas, també cofundadores del Bloc Feminista de Tarragona.

 

dracmagic.cat/mostrafilmdones/Mostres_reduc/Mostra13/cat/M01S09A02.html

La col·laboració entre Sara Alcina, Ariadna Costa, Caterina Mas, Anna Mercadé i Joana Zapata comença amb La quadratura del cercle, que constitueix la seva primera incursió en el camp del cinema documental. Les cinc realitzadores catalanes són estudiants de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on actualment finalitzen els seus estudis de Filologia i Comunicació.

dracmagic.cat/mostrafilmdones/Mostres_reduc/Mostra13/cat/M01S09A02.html

Organitzador
Iubilo-URV
Categoria i paraules clau
Igualtat, Societat i cultura , història de dones
Compartir