8 maig 2024
Jornades
Castells: deu anys de patrimoni immaterial de la humanitat
Data i hora
Dissabte, 12 de desembre, 2020 - 10.00 h
Lloc
Online (campus Catalunya) Mostrar mapa [+]
Descripció

L’activitat està organitzada per la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller, i es podrà seguir en directe a través d'aquest enllaç. Comptarà amb dues taules rodones: "L'impacte de la pandèmia al món casteller. Quan i com serà el retorn a les places?”. Hi participen Manel Sanromà, astrofísic i matemàtic i investigador del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV; Àlex Arenas, físic i catedràtic del mateix departament; Ester Roca, tècnica de festes i responsable de l’Àrea de Cultura Popular i Tradicicional de l’ajuntament de Tarragona i Ester Gea-Mallorquí, investigadora del Departament d’Immunologia Viral de la Universitat d’Oxford.

A la segona taula rodona,“10 anys com a patrimoni immaterial de la humanitat. Deures pendents” hi participen Sergi Font, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC); Santi Terraza, editor de la Revista Castells i Francisca Coll, directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca i representant del Cant de la Sibil·la.

L'acte finalitza amb la presentació de l’exposició fotogràfica a càrrec de Laia Díaz, membre del Col·lectiu Fort, que s'inaugurarà oficialment a les 17h al Mercat Central de Tarragona i s'hi podrà visitar fins el 31 de gener del 2021. 

La jornada estarà presidida per la rectora de la URV, María José Figueras, el vicerector de Recerca i Planificació Científica de la Universitat i responsable de la comissió gestora de la Càtedra, Francesc Díaz, i la consellera de Cultura de la Generalitat, Míriam Ponsa, que hi participarà a través de videoconferència.

 

Categoria i paraules clau
Càtedres URV, castells
Compartir