26 abril 2024
Jornades
Mesurant la cultura i la creativitat: una comparativa de les capitals de comarca tarragonines
Data i hora
Dijous, 17 de desembre, 2020 - 17.00 h
Lloc
Aula Magna de la Facultat d'Economia i Empresa Mostrar mapa [+]
Descripció
La jornada presenta un informe sobre la comparativa entre les capitals de comarca de la província de Tarragona, a nivell cultural i creatiu. El treball ha estat realitzat per Eva Coll Martínez, investigadora a Sciencies Po Toulouse-LEREPS i doctora en Economia i Empresa per la URV.
L'estudi calcula el nivell cultural com a recurs per al desenvolupament de les capitals de comarca. Per fer-ho, es proposa la construcció d'un índex compost de ciutats creatives i culturals (ICCC). Els resultats mostren que els actius culturals i creatius es distribueixen de forma heterogènia al llarg del territori.
La jornada està presentada per Antoni Terceño, degà de la Facultat d'Economia i Empresa de la URV; Pere Granados, diputat a la Diputació de Tarragona i Mercedes Teruel, directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial.
La presentació de l'informe es complementarà amb les ponències d'en Xavier Miró, activista cultural; Jordi Sasplugas, arquitecte municipal i Lluís Valls, regidor de cultura a l'Ajuntament de Gironella. 
L’acte es realitzarà en format semipresencial: es podrà assistir de forma virtual o de forma presencial. Per confirmar l'assistència (presencial o virtual) cal enviar abans un correu electrònic a innovacio.empresa@urv.cat.
 
Categoria i paraules clau
Càtedres URV
Compartir