29 març 2024
Conferència
Què hem heretat de grecs i romans?
Data i hora
Dimecres, 16 de desembre, 2020 - 19.00 h
Lloc
Centre d'Art Cal Massó. C/ Sant Celestí s/n, Reus Mostrar mapa [+]
Descripció

Des de fa milers d'anys, el vi ha estat un element fortament lligat a celebracions i a tota mena d'esdeveniments socials. En l'època grega i romana no s'entenen alguns rituals sense la presència d'aquest producte. Però, quin simbolisme tenia? Qui en podia beure? En quines circumstàncies? En aquesta xerrada coneixerem alguns detalls sobre la iconografia que envolta el vi i quin és el llegat que ha arribat fins els nostres dies.

Aquesta xerrada la imparteix Joaquín Ruiz de Arbulo, investigador del Departament d'Història i Història de l'Art a la URV. La sessió forma part del cicle La ciència del vi, una iniciativa de divulgació científica que vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.

Per a assistir-hi cal inscripció prèvia a partir del dia 1 de cada mes al correu comciencia@urv.cat. Cada xerrada anirà acompanyada del tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle i que compta també amb el suport de l'Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció i la Diputació de Tarragona.

Organitzador
ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud
Categoria i paraules clau
Societat i cultura , Divulgació Científica, Enologia, Historia, Vi
Compartir