14 April 2021
Conference
De la vinya al celler
Date and time
Tuesday, May 19, 2020 - 19:00 h
Place
Centre d'Art Cal Massó. C/ Sant Celestí s/n, Reus Show map [+]
Description

Només a les comarques de Tarragona tenim vuit DO, una de les quals, la del Priorat, és qualificada (DOQ). Aprendrem quines diferències hi ha entre elles i quines varietats de raïm són pròpies de cada zona. Ha canviat la manera de tractar el raïm? Hi afecta el canvi climàtic? I si volem fer un vi ecològic, biodinàmic o sense sulfits? Coneixerem tot el que passa a la vinya abans i després de la verema, i també els processos d'elaboració dels diferents tipus de vins.

Aquesta xerrada la imparteix Assumpta Mateos, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. La sessió forma part del cicle La ciència del vi, una iniciativa de divulgació científica que vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.

Per a assistir-hi cal inscripció prèvia a partir del dia 1 de cada mes al correu comciencia@urv.cat. Cada xerrada anirà acompanyada del tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle i que compta també amb el suport de l'Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció i la Diputació de Tarragona.

Organizer
ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud
Category and keywords
Reserch, Society & Culture, Divulgació Científica, Enologia, salut, Vi
Share