8 March 2021
Conference
El vi a l'antiguitat. De regal diplomàtic a producte social
Date and time
Wednesday, March 4, 2020 - 19:00 h
Place
Centre d'Art Cal Massó. C/ Sant Celestí s/n, Reus Show map [+]
Description

L'arqueologia ens dona les pistes per esbrinar detalls del passat. Podem saber quan es va començar a conrear la vinya, on s'han trobat les primeres restes de vi, com se'n va expandir la producció pel món... En aquesta xerrada també coneixerem com es feia el vi a l'antiguitat i com va arribar a la península Ibèrica. Produïm el vi com ho feien els nostres avantpassats? Quin paper tenia a la societat? Quin gust tenia?

La xerrada la imparteix Jordi Diloli, investigador del grup de recerca Gresepa, del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV. Es tracta de la primera de les 9 sessions que formen el cicle La ciència del vi, una iniciativa de divulgació científica que vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.

Per a assistir a aquesta activitat cal inscripció prèvia a partir del dia 1 de cada mes al correu comciencia@urv.cat. Cada xerrada anirà acompanyada del tast de dos vins de la DOQ Priorat, que col·labora amb el cicle i que compta també amb el suport de l'Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Reus Promoció i la Diputació de Tarragona.

Organizer
ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud
Category and keywords
Society & Culture, arqueologia, Divulgació Científica, Vi
Share