25 February 2021
Conference
Emergència climàtica: la calor que no para
Date and time
Friday, February 21, 2020 - 18:00 h
Place
Sala d'actes Eliseo Vives Biblioteca Delta de l'Ebre (Avinguda 1 d'Octubre s/n Deltebre) Show map [+]
Description

Nova sessió del Curs Dones, Salut i Educació de Deltebre. En aquesta ocasió anirà a càrrec de Manola Brunet, investigadora de la URV especialitzada en canvi climàtic. Des de l'abril del 2018 presideix la Comissió de Climatologia de l'Organització Meteorològica Mundial. És la primera dona en presidir aquesta comissió d'es que es va crear fa noranta anys. Professora de Climatologia del Departament de Geografia de la URV i directora del Centre de Canvi Climàtic, Brunet ha centrat la seua investigació en la reconstrucció instrumental i l'anàlisi del clima i participa des del 2001 en la Comissió de Climatologia. 

La seua xerrada a Deltebre anirà sobre la situació d'emergència climàtica en la qual ens trobem, una situació que afecta molt especialment a punts com el delta de l'Ebre.

Prèviament a aquesta conferència, Brunet oferirà una xerrada a l'Institut de Deltebre, al matí. Amb el títol El jovent i l'emergència climàtica, la investigadora reflexionarà sobre el paper que han tingut els joves d'arreu del planeta liderats per  la jove activista sueca Greta Thunberg, i que ha servit per fer reaccionar a alguns governs que fins ara no havien escoltat les veus de la comunitat científica.

Organizer
Departament de Pedagogia de la URV, ajuntament de Deltebre i Institut Català de les Dones
Category and keywords
Environment URV, Equality, Health, Society & Culture, Teaching
Share