16 abril 2024
Conferència
Dublín: història, cultura, identitat. Paradoxes d'una capital
Data i hora
Dimecres, 12 de febrer, 2020 - 18.00 h
Lloc
Av. Catalunya, 35, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Coferència "Dublín: història, cultura, identitat. Paradoxes d'una capital", a càrrec de Cristina Andreu Jiménez, professora de literatures i cultures angleses i irlandeses. Dins el cicle Cultura Europea de programa Iubilo URV.

Com moltes altres capitals, Dublín és una ciutat en constant negociació entre la paradoxa de mantenir les tradicions i gestionar els canvis propis de la innovació. Cruïlla de diverses cultures, amb una economia dinàmica, dipositària del seu llegat històric, Dublín és una capital moderna, centre polític del país i representació de la seva dramàtica historia, així com d’una rica tradició artística.

El paisatge i el teixit de la ciutat, els seus edificis, la seva gent, configuren la identitat d’un país, un espai alhora vell i nou, on les transformacions polítiques, socials i culturals es mantenen en un difícil equilibri entre passat, present i futur.

La xerrada abordarà aquestes paradoxes tractant aspectes com la identitat cultural i política, sense oblidar comentar quines són les característiques i els atractius turístics d’aquesta ciutat. 

 

Organitzador
Programa Iubilo-URV
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir