7 March 2021
Conference
Dublín: història, cultura, identitat. Paradoxes d'una capital
Date and time
Wednesday, February 12, 2020 - 18:00 h
Place
Av. Catalunya, 35, Tarragona, Espanya Show map [+]
Description

Coferència "Dublín: història, cultura, identitat. Paradoxes d'una capital", a càrrec de Cristina Andreu Jiménez, professora de literatures i cultures angleses i irlandeses. Dins el cicle Cultura Europea de programa Iubilo URV.

Com moltes altres capitals, Dublín és una ciutat en constant negociació entre la paradoxa de mantenir les tradicions i gestionar els canvis propis de la innovació. Cruïlla de diverses cultures, amb una economia dinàmica, dipositària del seu llegat històric, Dublín és una capital moderna, centre polític del país i representació de la seva dramàtica historia, així com d’una rica tradició artística.

El paisatge i el teixit de la ciutat, els seus edificis, la seva gent, configuren la identitat d’un país, un espai alhora vell i nou, on les transformacions polítiques, socials i culturals es mantenen en un difícil equilibri entre passat, present i futur.

La xerrada abordarà aquestes paradoxes tractant aspectes com la identitat cultural i política, sense oblidar comentar quines són les característiques i els atractius turístics d’aquesta ciutat. 

 

Organizer
Programa Iubilo-URV
Category and keywords
Society & Culture
Share