6 March 2021
Cinema
Cinefòrum d'Ordet (La Palabra)
Date and time
Wednesday, January 15, 2020 - 18:00 h
Place
Av. Catalunya, 35, 43002 Tarragona, Espanya Show map [+]
Description

Ordet ("La Paraula" ) és una pel·lícula dirigida pel cineasta danès Carl Theodor Dreyer en 1955. Es tracta d'una adaptació de l'obra teatral de Kaj Munk. La sessió de cinefòrum serà conduïda pel catedràtic emèrit d'Antropologia de la URV, Joan Prat Carós.

Més pròxim a les arts plàstiques que a la pura narració d'històries, Dreyer planteja aquesta pel·lícula com un torrent d'espiritualitat, envoltant-la d'un ambient místic en el qual s'interessa per tractar, per sobre de tot, la inseguretat de l'individu davant els capritxos de la fe i de la raó.

En un bellíssim blanc i negre, la llum i el detall en els rostres i els objectes juguen un paper bàsic en els espais i els enquadraments, recordant-nos la pintura flamenca i al pintor danès Vilhelm Hammershøi, admirat per Dreyer, amb el qual comparteix el convenciment que, en els interiors, s'aconsegueix major dramatisme; i en tots dos la quietud de la seva figuració ens enfronta inevitablement a la idea de la mort. Ordet és considerada una els cims del cinema europeu de tots els temps, va guanyar el Lleó d'Or de Venècia en 1955.

Organizer
Iubilo URV
Category and keywords
Society & Culture
Share