6 March 2021
Journey
La repressió de la llengua catalana als segles XIX i XX
Date and time
Monday, December 9, 2019 - 18:00 h
Place
Institut d'Estudis Catalans (C. del Carme, 47, Barcelona) Show map [+]
Description

L’ús de la llengua catalana, tant en els vessants orals com escrits i institucionals, ha patit, en els darrers segles, una persecució pertinaç per part de l’Estat espanyol. Aquesta ha estat, segons les èpoques i els règims polítics imperants a Espanya, d’una intensitat canviant, però mai no ha desaparegut del tot. Aquesta repressió s’ha manifestat tant en la seva expressió personal com en la que ha afectat, en forma de censura, la llibertat d’expressió en la vida literària i també en els mitjans de comunicació.

L'objectiu de la jornada "La repressió de la llengua catalana als segles XIX a XXI" és analitzar les diverses accions repressives que ha patit la llengua catalana en l’època contemporània. 

El dia 9 de desembre a les 18:15 h, el professor de la URV Josep Maria Roig i Rosich intervé amb la ponència "La dictadura de Primo de Rivera, un assaig de repressió contra la cultura catalana".

El dia 10 de desembre a les 18:40 h, la professora de la URV Montserrat Duch i Plana, intervé amb la ponència "Administracions i espais públics per a suprimir una llengua". 

El programa complet es pot consultar aquí.

Organizer
Societat Catalana d’Estudis Històrics (Institut d’Estudis Catalans) i Centre d’Història Contemporània de Catalunya
Contact
Category and keywords
Society & Culture
Share