Només a les comarques de Tarragona tenim vuit DO, una de les quals, la del Priorat, és qualificada (DOQ). En aquest taller es podran aprendre les diferències que hi ha entre elles i quines varietats de raïm són pròpies de cada zona. Ha canviat la manera de tractar el raïm? Hi afecta el canvi climàtic? I si volem fer un vi ecològic, biodinàmic o sense sulfits? Coneixerem tot el que passa a la vinya abans i després de la verema, i també els processos d'elaboració dels diferents tipus de vins.
La xerrada la imparteix Assumpta Mateos, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV.
Aquesta xerrada forma part del cicle La ciència del vi, una iniciativa de divulgació científica que vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.
Per a assistir a aquesta activitat cal inscripció prèvia al correu comciencia@urv.cat. Cada xerrada anirà acompanyada del tast comentat de dos vins de la DO Tarragona, que col·labora amb el cicle.