16 abril 2024
Jornades
Creences en femení
Data i hora
Dijous, 2 de maig, 2019 - 10.30 h
Lloc
Centre Tarraconense El Seminari (C. Sant Pau, 2, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

La Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV, juntament amb la Biblioteca del Seminari de Tarragona, organitza un cicle de debats sobre Diàleg Interreligiós i Convivència, que tenen lloc els dies 25 d'abril, 2 de maig, 9 de maig i 16 de maig.

El dijous 2 de maig es fa la taula rodona "Creences en femení". Al llarg de la història, la veu de la dona ha estat silenciada a la força i segueix estant-ho en moltes ocasions. En d’altres, la dona ha cedit la seva veu a l’home, oferint-li el paper protagonista. En el cas de les tradicions religioses o filosòfiques, la percepció social d’aquest silenciament és fa més palesa encara. Quin és el relat femení d’aquestes tradicions? Com es viuen aquestes creences des d’una interioritat femenina? Com es tradueixen en la relació amb els altres? Estan preparades les tradicions religioses o filosòfiques per escoltar aquesta veu femenina?

Hi participen Diana Tchamitchian, arquitecta siriana, estudiant de la Facultat Antoni Gaudí de la Universitat de Barcelona; Daniela Dolha, doctora en teologia ortodoxa per la Universitat “Babes-Bolyai” de Cluj Napoca de Romania, i Nour Salameh, del programa d’Igualtat de Gènere de l’Institut Europeu de la Mediterrània,Fundació de Dones Euromediterrànies.

El programa complet del cicle es pot trobar aquí.

Organitzador
Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània i Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir