20 abril 2024
Jornades
PARLEM CONTEMPORANI?
Data i hora
Dissabte, 10 de febrer, 2018 - 11.00 h
Lloc
Convent de les Arts, Alcover (Carrer Muralla de Sant Miquel, 6, 43460 Alcover, Tarragona, España) Mostrar mapa [+]
Descripció
 
Dissabte dia 10 celebrarem la darrera sessió del primer cicle de programació estable d'arts visuals PARLEM CONTEMPORANI?
Tanquem aquesta primera ronda de convits a la conversa amb un programa farcit d'accions, projeccions de vídeo i instal·lacions.
 
La sessió començarà sobre les onze del migdia amb tres projeccions:
 
-X-TREM, de Marta Arjona i Mei Casabona, una peça que pretén dissenyar connexions a partir de l'abstracció del moviment on el cos, l'espai i la imatge dibuixen i defineixen per tal de despertar en l'espectador quelcom personal i únic.
-Souvenirs - The big trip, de Cheater's collective. Gravacions en vídeo, de 360 graus, que actuen com a espai hipnòtic en observar l'encreuament de persones, cels i horitzons; fent referència a una successió periòdica segons un ordre predeterminat.
-La felicitat de (viure a) la ciutat de dalt. Instal·lació de vídeo -en una versió restaurada per a l'ocasió pel Dani Fornaguera- de la peça dels vídeoartistes  Núria Megías i Alfredo Castellanos, sobre una idea original del Carles Amill. Talment com un retaule barroc de les nostres esglésies, s’hi documenten diferents aspectes del pas de l'home en aquestmón.
 
Tot seguit, la coreògrafa i performer Gemma Peramiquel, acompanyada pel guitarrista Pol Jubany, presentarà Travessa, una peça participativa i de moviment, que comparteix l’artista amb l’espectador. S’inspira en els moviments migratoris que hi ha hagut durant la història i que encara, avui en dia, segueixen el seu curs, ja sigui de forma voluntària o forçada.
 
En acabat, l'Albert Ferré, músic alcoverenc, farà sonar el seu particular CADIRA-INSTRUMENT, improvisant i experimentat sobre aquest particular binomi semàntic, enregistrant petits fragments en temps real, per eventualment transformar-los amb l'ajuda de processadors d'efectes, i posant-los en concordància amb seqüències de sons prèviament programades.  
 
En aquesta última sessió presentarem la nutritiva col·laboració amb les escoles del Camp:
 
A les sales interiors, l'Escola d'Art i Disseny de Reus proposarà En el transcurs del temps, dues instal·lacions connectades entre sí,  al voltant de l'atmosfera que crea la llum natural a l'espai arquitectònic del Convent; una situació contemplativa emmarcada en la bellesa contundent de les parets maltractades pel transcurs del temps, però amb vocació d'expandir-se més enllà.
 
I al Claustre, l'Escola d'Arquitectura de la URV instal·larà DON'T SIT,  a partir d'una cinquantena de prototipus de cadires a escala real desenvolupades durant el curs de manera transversal en diverses assignatures, que ens serviran de context per tancar sessió i cicle parlant contemporani al voltant d'un petit vermut.
Contacte
Categoria i paraules clau
Ciència i tecnologia, Cooperació, Societat i cultura
Compartir