19 abril 2024
Cinema
Cicle de cine documental "Si no es ahora, ¿cuándo?"
Data i hora
Dilluns, 13 de setembre, 2021 - 09.00 h
Lloc
Online (Campus Catalunya URV, Avinguda Catalunya, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció

Aquest cicle en línia de cinema documental "Si no es ahora, ¿cuándo?", que recull de l'eslògan emprat per les feministes italianes al 2011 per denunciar la cosificació de la dona als mitjans i el masclisme institucional, s'acosta al documental espanyol recent compromès amb diferents lluites i debats que modulen els feminismes contemporanis.

Mitjançant l'ús de llenguatges creatius i que desafien la mirada patriarcal encara dominant en el cinema hegemònic, aquestes pel·lícules aborden temes com la violència sexual, les lluites laborals de les dones, formes diverses de viure la maternitat, la salut mental, la memòria històrica, experiències de desarrelament o el llegat colonial. La selecció pretén evidenciar l'efervescència i diversitat del documental feminista actual, així com les múltiples possibilitats de canvi que alberga.

El cicle forma part del webinar "El documental feminista a Espanya com a agent de canvi social: temes, pràctiques i pedagogies". A més de ponències per part dels investigadors i investigadores del projecte, s'inclouen una sèrie de converses amb diverses de les directores que formen part d'aquesta mostra, com Pilar Monsell, Margarita Ledo, Xiana do Teixeiro, Carolina Astudillo o Raquel Marquès.

Les trobades es podran seguir en directe, prèvia inscripció al seminari, i posteriorment estaran disponibles per a consulta pública en aquesta mateixa web. La inscripció al seminari i l'accés al cicle són gratuïts a la pàgina web del cicle.

Organitzador
Departament de Comunicació
Categoria i paraules clau
Igualtat, Societat i cultura
Compartir