16 octubre 2024
Conferència
Natura i art, ecologia i reflexió crítica.
Data i hora
Dimarts, 15 d'octubre - 18.00 h
Lloc
Museu de les Terres de l'Ebre (Carrer Gran Capità, Amposta) Mostrar mapa [+]
Descripció

Les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV s’inicien a Amposta amb una programació que abordarà temes diversos fins al maig de 2025. En la primera sessió, Sergi Quiñonero Ortuño, professor del Departament de Pedagogia de la URV, oferirà la xerrada Natura i art, ecologia i reflexió crítica. El cicle Els Ports. Natura i Art (Horta de Sant Joan).

Les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran és un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca  donar una sortida a les inquietuds culturals de la població d'un territori. La URV, dins la seva política de participació cívica, és conscient de la importància de la seva relació amb l’entorn social i per això hi participa de ple. A més, vol ajudar a donar una alternativa  al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa, propiciant que estiguin al dia de nous coneixements en àmbits molt diversos i sobre els quals manifesten interès.

Aquesta activitat està organitzada pel Campus Terres de l’Ebre de la URV i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i la Diputació de Tarragona. Totes les sessions tindran lloc els dimarts a les 18 h al Museu de les Terres de l'Ebre, oferint una alternativa cultural i educativa a la població de la zona.

Programació 2024-2025:

- Dimarts 5 de novembre: Dinamització del territori a través de les aportacions de la tercera edat, per Tabita Daniela Jurca, professora del Departament d'Economia de la URV.

- Dimarts 19 de novembre: John Williams, potser el gran compositor de bandes sonores. Oscar per a ell!!!, per Núria Medrano Torres, professora de Música.

- Dimarts 10 de desembre: Del taxi a BLABLACAR i de l'hotel a AIRBNB. Com l'economia col·laborativa ha canviat el món, per Jordi Andreu Corbaton, professor del Departament de Gestió d'Empreses de la URV.

- Dimarts 21 de gener: Història i aigües del Balneari d'en Porcar de Tortosa, per Laura Mora López, mestra d'Educació Primària.

- Dimarts 4 de febrer: Expressió del malestar en dones i homes al territori: el fenomen de la psicosomatització, per Elisabet Torrubia Pérez, professora del Departament d'Infermeria de la URV.

- Dimarts 18 de febrer: La publicitat impossible avui dia, per Xavier Franco Badules, professor del Departament d'Estudis de Comunicació de la URV.

- Dimarts 4 de març: Soc celíac, ara què?, per Míriam Segura Meix, professora del Departament de Pedagogia de la URV.

- Dimarts 18 de març: Ètica al final de la vida, per María Daràs Fenollosa, professora del Departament d'Infermeria de la URV.

- Dimarts 1 d’abril: Primers auxilis, sabem com actuar?, per Elsa Gil Mateu i Gerard Mora Lopez, professorat del Departament d'Infermeria de la URV.

- Dimarts 29 d’abril: Escàner a l'economia de les Terres de l'Ebre, per Pau Galiana Llasat, professor del Departament de Gestió d'Empreses de la URV.

- Dimarts 6 de maig: VISITA CULTURAL. Ruta modernista per Amposta

- Dimarts 20 de maig: El secret d'una llarga vida i la relació amb l'alimentació, per Lourdes Escuin Fortea, professora del Departament d'Infermeria de la URV

Més informació i inscripcions.

Organitzador
Campus Terres de l'Ebre
Contacte
Categoria i paraules clau
Aules de la Gent Gran
Compartir