20 abril 2024
Jornades
Llenguatge i professions
Data i hora
Dimarts, 27 de juny, 2017 - 09.30 h
Lloc
Sala de reunions de la Facultat d'Economia i Empresa, campus Bellissens (Av. de la Universitat 1, Reus) Mostrar mapa [+]
Descripció

Les jornades de debat Llenguatge i professions, d'entrada lliure, es fan en el marc de dos projectes de recerca, un del Plan Nacional (Ministeri d’Economia i Competitivitat) i l'altre del Programa Recercaixa.

En l’economia digital la informació està codificada lingüísticament i les competències lingüístiques esdevenen un element clau de productivitat i ocupabilitat. Tot i la rellevància del llenguatge en els processos productius, el coneixement científic sobre com diferents ocupacions i empreses fan servir les seves competències lingüístiques en l’exercici laboral i productiu és una realitat molt desconeguda.

A les jornades s'hi posen en comú aportacions a l’estudi de les relacions entre llengua i professions, des de diferents disciplines de les ciències socials. Aquest intercanvi de punts de vista a nivell interdisciplinar contribuirà al disseny per part de l’equip del projecte d’un conjunt d’indicadors i mesures per a la construcció d’una escala d’ús lingüístic en els àmbits professionals i laborals.

Contacte
Categoria i paraules clau
Economia i empresa, Recerca, Societat i cultura
Compartir