22 maig 2018
Conferència
La cervesa, molt més que un beuratge anònim
Data i hora
Dimarts, 13 de juny - 20.00 h
Lloc
Cafè La Cantonada (Carrer de Fortuny, 23-25, Tarragona) Mostrar mapa [+]
Descripció
El cafè científic "La cervesa, molt més que un beuratge anònim" és a càrrec d’Albert Barrachina, professor d’anàlisi sensorial de cervesa del màster en Begudes Fermentades de la URV.
"Cervesa (f). Beguda fermentada preparada a partir de cereals germinats, especialment ordi, i aromatitzada amb llúpol." Així és com el diccionari defineix el que és la cervesa, però... és només això? Aquesta beguda és un producte gastronòmic més que pot ser apreciat com el vi, el pa, l’oli o la xocolata. L’enorme quantitat de receptes que existeixen o que es podrien arribar a fer servir situa la cervesa com un repte per als productors i per als especialistes en begudes fermentades. El típic gust amarg de la cervesa no és l’únic. Ni tampoc ho és una descripció superficial. En aquesta tertúlia veurem, des d’un punt de vista científic, com s’elabora la cervesa, quins ingredients s’utilitzen i per què, i què hem de tenir en compte per començar a assaborir-la com un especialista.
Organitzador
ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud. Amb la col·laboració del Cafè La Cantonada.
Categoria i paraules clau
Ciència i tecnologia, Societat i cultura
Compartir