24 abril 2024
Cinema
Dora Carrington
Data i hora
Dimecres, 25 de març, 2020 - 18.00 h
Lloc
Av. Catalunya, 35, Tarragona, Espanya Mostrar mapa [+]
Descripció

Cinèforum conduït per la professora Esther Forgas, membre de la Junta Iubilo-URV i professora del Departament de Filologies Romàniques, amb la projecció de la pel·lícula Dora Carrington, comèdia dramàtica de 1995, dirigida per Christopher Hampton. Repartiment:Jonathan Pryce, Emma Thompson, Rufus Sewell.

Drama basat en la novel·la "Lytton Strachey" de Michael Holroyd, que conta la història real de la pintora Dora Carrington i la seva inusual relació amb l'escriptor homosexual Lytton Strachey i altres membres del Grup de Bloomsbury. El film està dividit en sis capítols.

En el primer es relaten els inicis de l'amistat entre la pintora i l'escriptor. Aquest últim viatja a la Costa Sud per a visitar a uns amics, on coneix a Dora, a qui confon al principi amb un noi. El segon episodi conta la relació de la pintora amb Gertler, un artista que està perdudament enamorat d'ella. La tercera història mostra el seu matrimoni amb l'ex soldat Ralph Partridge. En el quart capítol Carrington manté un romanç amb Brenan, amic de Ralph. En la cinquena història, Lytton compra la casa de Ham Esprai, i es muda al costat de Carrington i Ralph. I el sisè i últim capítol mostra com les vides dels amics, per capritxos de la destinació, acaben per separar-se.

Organitzador
Programa Iubilo-URV
Categoria i paraules clau
Societat i cultura , Grup de Bloomsbury. Dora Carrington.
Compartir