20 abril 2024
Jornades
L'economia des d'una perspectiva de gènere
Data i hora
Dimecres, 20 de novembre, 2019 - 11.00 h
Lloc
Aula Magna del campus Terres de l'Ebre de la URV (Avinguda de Remolins, 13-15, Tortosa) Mostrar mapa [+]
Descripció

La incorporació de les dones al mercat de treball és encara un fenomen recent des d'una perspectiva històrica. Actualment, ens trobem que tot i que la taxa d'activitat femenina ha crescut les darreres dècades, encara presenta a finals d'aquest 2019 un gap de 9,3 punts respecte a la masculina. La bretxa salarial, el sostre de vidre són alguns dels problemes que encara queden per resoldre.

La XXII Trobada d’Economia de les Terres de l’Ebre analitzarà la situació actual de les dones a l’economia a través de coneixement i experiències per tal d'assolir un món més just per a totes i tots.

Aquesta trobada s'estructurarà enguany al voltant d'una conferència, Género y el rol de las mujeres en la economia, a càrrec d' Antonio Osorio, Professor agregat del Departament d'Economia de la URV al Campus Terres de l’Ebre; i una taula rodona titulada Dones i Economia, moderada per Xavier Farré, sotsdirector del Campus Terres de l’Ebre; i en la qual hi intervindran Dolors Puigjaner, professora titular del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques URV; Anna Sardà, baixista del grup Roba Estesa; Marcel·la Otamendi, representant de Terres de l’Ebre al comitè executiu Dones del Món Rural; i Sonia Mateo,  presidenta de l'Associació de Dones Emprenedores de Tarragona.

Inscripcions a cte@urv.cat. Cal indicar nom complert, DNI i títol de l'activitat. Es lliurarà certificat d'assistència.

Organitzador
Facultat d'Economia i Empresa del Departament d'Economia i Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Tortosa, la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de Tortosa i Amposta
Categoria i paraules clau
Càtedres URV, Economia i empresa, Igualtat, Societat i cultura , Bretxa salarial, Discriminació femenina, Terres de l'Ebre, treball
Compartir