28 març 2024
Conferència
Les catedrals del vi
Data i hora
Dimecres, 10 d'abril, 2019 - 19.00 h
Lloc
Espai Turisme. C/ Major, 37, Tarragona Mostrar mapa [+]
Descripció

Què impulsa la construcció dels cellers cooperatius a Catalunya des de finals del segle XIX? Qui hi ha darrere d'aquest moviment? Com funcionava i s'organitzava? En aquesta xerrada es parlarà de la figura d'alguns arquitectes i les seves influències i també s'aprendrà  a identificar les formes arquitectòniques que es poden contemplar en nombrosos cellers cooperatius que hi ha, prenent com a referència les obres de l'arquitecte Cèsar Martinell a la Terra Alta.

La xerrada la imparteixen l'investigador de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV, Agustí Costa, i Antoni Gavaldà, investigador del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV.

Es tracta de la tercera de les 9 sessions que formen el cicle La ciència del vi, una iniciativa de divulgació científica que vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca.

Per a assistir a aquesta activitat cal inscripció prèvia al correu comciencia@urv.cat. Cada xerrada anirà acompanyada del tast comentat de dos vins de la DO Tarragona, que col·labora amb el cicle.

Organitzador
ComCiència, Unitat de Comunicació de la Ciència de la Catalunya Sud
Categoria i paraules clau
Societat i cultura , arquitectura, Divulgació Científica, Historia, Vi
Compartir