19 abril 2024
Jornades
Els pous de gel, secrets de pedra seca
Data i hora
Dijous, 4 d'abril, 2019 - 18.15 h
Lloc
Concactiva (Carrer Daroca, 1, Montblanc) Mostrar mapa [+]
Descripció

Els pous de gel, la tècnica de la seva construcció i localització han estat elements d'estudi per part de l'equip d'experts en arquitectura popular de la URV, els quals han pogut constatar la diversitat de realitzacions que d'aquest element es poden trobar, responent a les característiques morfològiques de la seva zona.

El Consorci Leader del Camp, amb el projecte Col·labora pel Paisatge, vol presentar aquests primers resultats d’aquesta recerca de la URV sobre pous de gel amb tècnica de Pedra en Sec, declarada per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Ho fa en la jornada "Els pous de gel, secrets de pedra seca".

La sessió té un interès especial per a aquells professionals del món del Turisme en l’àmbit rural i la divulgació de la cultura i l’etnografia, doncs proporciona recursos que enriqueixen la oferta de cultura i lleure del territori interior.

El programa complet i la inscripció es pot fer a través del web del Ruralcat.

Organitzador
Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Consorci Leader del Camp i Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la URV
Categoria i paraules clau
Societat i cultura
Compartir