25 abril 2024
Sessió
Oportunitats del Turisme en una Reserva de la Biosfera
Data i hora
Dilluns, 19 de novembre, 2018 - 11.00 h
Lloc
Aula Magna (Campus Terres de l'Ebre, Avinguda Remolins, 13-15, Tortosa) Mostrar mapa [+]
Descripció

El turisme és un dels sectors econòmics amb més potencial a les Terres de l'Ebre. La declaració de Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO el maig del 2013  els dóna una important projecció internacional. D'aquí que la Trobada d'Economia d'enguany, que arriba a la 21ª edició, servirà per analitzar què és el turisme sostenible i quin paper pot jugar en el desenvolupament econòmic d'un territori que compta amb dos importants espais naturals: el parc natural del delta de l'Ebre i el dels Ports.

En aquesta trobada, impartirà una conferència el titular d'Economia Aplicada i director del Laboratori d'Anàlisi i Innovació Turística de la Universitat de Jaén, Ignacio Pulido Fernández, amb el títol Els reptes del turisme sostenible en els espais naturals protegits.Pulido és autor de nombrosos llibres i articles al voltant d'aquest tema i les seues investigacions principals en l'àmbit del turisme se centren en la sostenibilitat turística, la planificació i gestió dels destins turístics i el turisme des del punt de vista del creixement, el desenvolupament i la innovació. 

Després de la conferència tindrà lloc una taula rodona en la qual intervindran els representants de diverses empreses turístiques adherides a la marca Terres de l'Ebre Reserva de la Biosfera: Lluís Ferré, de l'empresa d'esports d'aventura Beniemocions SL; el xef Albert Guzmán del restaurant homònim Albert Guzmán de Sant Carles de la Ràpita; i José Luís Todó, de la marca Donum Deus dedicada a la comercialització de la carn de cabra hispànica caçada al massís del Port.

Organitzador
Departament de Economia de la URV, Càtedra de Economia Local i Regional i campus Terres de l’Ebre
Categoria i paraules clau
Càtedres URV, Economia i empresa, Societat i cultura , Reserva de la Biosfera, Terres de l'Ebre, turisme, Turisme sostenible
Compartir