17 June 2019
Sport activity
Cursa popular i tallers de l'Any Nou Xinès
Date and time
Sunday, February 25, 2018 - 10:00 h
Place
Monument als Castellers (Rambla Nova, 129, 43001 Tarragona, Espanya) Show map [+]
Description

Amb motiu de la celebració de l'Any Nou Xinès, la comunitat xinesa obre a la ciutadania la I Cursa Any Nou Xinès i diversos tallers durant tot el matí.

La concentració per a la cursa popular és a les 10 h al monument als Castellers i el tret de sortida a les 10.30 h. Té un recorregut de 4,8 km, i segueix el següent circuit: des del punt de sortida es dirigeix cap al mar pel carrer Girona, Rambla Vella, plaça Unesco, Via Augusta, passeig Marítim Rafel Casanova i la tornada a meta s’efectuarà pel carrer de Mestre Benaiges, Via Augusta, Rambla Vella, carrer Girona i Rambla Nova fins als Castellers.

Les inscripcions tenen un cost de 10 euros i es poden formalitzar en línia en aquesta web o de manera presencial a: El gimnàs (c/ Reding, 17 de Tarragona), o a Esports Armobal (c/ Cambrils, 4 de Reus).

Un cop es doni el tret de sortida a la cursa i fins a les 14 h, s'obriran els tallers per aprendre els caràcters de l’escriptura xinesa, cal·ligrafia xinesa i traducció de noms. Hi haurà pinta cares infantil amb l'estil propi de l'Òpera de Beijing, teatre de les ombres xineses, jocs tradicionals de taula (Go, Mahjong, escacs xinesos), exposició d'objectes i llibres, activitats esportives tradicionals, demostració i classes de Kungfu i de Tai-txi i degustació de té.

Quan finalitzi la cursa s’oferiran espectacles de la cultura xinesa, com la dansa del Lleó o la del Drac, es mostraran instruments tradicionals xinesos, i hi haurà exhibició de vestits tradicionals, entre altres.

Organizer
Centre d'Estudis Hispànics de la URV, Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona, Associació Xina de la Província de Tarragona
Contact
Category and keywords
Society & Culture
Share